Hardloopinformatieavond (terugblik)

Op 23 november werd de eerste hardloopinformatieavond gehouden bij Sportwereld Heiloo. Bezoekers konden naar de diverse stands en kregen advies over sportvoeding, sportkleding, en het slim opbouwen van hardloopconditie.

23november3

 

De gastsprekers hadden deze avond de kans om iedere bezoeker persoonlijk te helpen. Dit deden zij door advies op maat te geven. Zo waren er bezoekers die al ervaring hadden met hardlopen, maar blessures graag wilden voorkomen. Ook waren er beginnende hardlopers die merkten dat opbouwen met moeilijkheden gepaard ging.

 

Slimme tips voor sportvoeding en sportsokken

Diverse bezoekers kwamen voor advies over sportvoeding. Zij werden geholpen door een medewerker van PowerBar. Voor de sportsokken en andere hardloopkleding was een gastspreker van CES aanwezig.

 

Runway voor de hardlopers

Tijdens de avond werden diverse metingen gedaan voor hardloopschoenen. Het is ook mogelijk deze meting gratis aan te vragen. Plan hiervoor ongeveer 20 minuten in. De meting is vrij snel gebeurd, maar de beste schoen uitzoeken (en testen) kan wat meer tijd kosten. Door vooraf een afspraak in te plannen voorkom je wachttijden in de winkel. Uiteraard is het alsnog mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen.

 

Gratis hardloopschema

Tot slot gaf blogger en ervaringsdeskundige van gezondergenieten.nl informatie over het voorkomen van blessures en het slim opbouwen van hardloopconditie.

De komende maand zijn de opbouwschema’s voor het hardlopen (voor beginners, 0-5 kilometer) nog gratis verkrijgbaar bij Sportwereld Heiloo. Informeer ernaar aan de balie of download de schema’s via gezondergenieten.nl/start-hardlopen.