Zaalseizoen hockey – wat betekent dat voor jou?

Het zaalseizoen voor hockey is weer begonnen! Waarschijnlijk weet je al dat je niet zomaar het indoor veld op kunt rennen met je hockeystick. We zetten daarom de belangrijkste drie punten voor je op een rij waar je aan moet denken.

IMG_9049

 

1. Check je hockeystick

De KNHB zegt dat er geen verschil is tussen de zaakhockeystick en de veldhockeystick. Daar kun je helaas niet vanuit gaan. Maar liefst 90% van de zaalbeheerders wil dat je een speciale hockeystick voor binnen gebruikt. Is jouw hockeystick geschikt voor het zaalspel? En: ligt hij nog goed in de hand? Voelt hij nog prettig aan om mee te spelen? Of past hij qua lengte of stijl niet meer bij je? Een nieuw seizoen kan een goede reden zijn om te kijken naar een nieuwe veldhockeystick.

 

2. Check je outfit

Binnen draag je vaak wat anders dan buiten. Als je meerdere keren per week traint is het bovendien handig om twee tot drie sets kleding te hebben. Een oud gezegde luidt: ‘Eén aan, één in de was, één in de tas’. Daarmee zouden drie setjes voldoende zijn. Controleer of je die hebt zodat je altijd sportkleding hebt voor een training.

 

i-can-t-keep-calm-i-play-hockey

 

3. Check je bal

Waarschijnlijk wordt dit geregeld door de club waar je bij sport. Toch kun je ook zelf oefenen met een speciale bal voor zaalhockey. De bal voor zalen is vaak wat lichter dan de bal die bij veldhockey wordt gebruikt, en dat kan even wennen zijn.

 

Alles gecontroleerd? Klaar voor zaalhockey!

Natuurlijk kun je in de shop van Sportwereld Heiloo ook gelijk even langs voor nieuwe sokken, bescherming, keepersmateriaal, schoenen, tassen en meer. Liever online bestellen? Klik dan op onderstaande link.

 

Hockeyspullen thuisbezorgd >>>