Sporten in de herfst en winter

Het najaar wordt vaak stormachtig ingezet. Voor sommigen betekent dit minder sporten. Dat hoeft juist niet! Wij geven je handige tips waarmee je zowel in de herfst als in de winter nog steeds in beweging kunt blijven.

 

 

Buiten sporten in de herfst

Alhoewel veel mensen het niet zo zien, is de herfst hét buitenseizoen. Het is vaak niet meer zo plakkerig warm als in de zomer, dus hardlopen gaat een stuk makkelijker. Daarbij kun je naar hartenlust het bos opzoeken om de prachtige herfstkleuren te bewonderen. Doe dit tijdens een wandel- of fietstocht of ontdek het trailrunnen.

 

Buiten sporten in de winter

Natuurlijk komt de wintersport hierbij gelijk om te hoek kijken. Toch zijn skiën, rodelen en sleeën niet de enige winteractiviteiten die leuk zijn om buiten te doen. Kleed je tegen de kou en maak een sneeuwwandeling. Combineer cardio met krachttraining: eerst meedoen aan een sneeuwballengevecht en daarna een grote sneeuwpop maken (maak de onderste bol hoger dan je middel).

 

 

 

Thuis fit blijven

Ren je bij de eerste regendruppel al naar binnen? Is sneeuw je grootste vijand? Dan is binnen sporten misschien wat voor je. Verbeter dit najaar je dartkunsten of ga op zoek naar fitnessvideo’s om voor de tv te sporten.

 

Een fit najaar is extra belangrijk

Je weerstand is in het najaar vaak lager dan in de zomer. Sporten draagt dan bij aan een goede gezondheid. Daarbij komt dat je in de winter sneller/makkelijker vet opslaat. Zonde, want je traint dat er niet zomaar af in de lente! Juist als je in de herfst en winter in beweging blijft, zul je van de zomer makkelijker ‘zwemkledingfit’ worden (of blijven).

Bereid je daarom goed voor op het najaar en blijf in beweging!

 

Verder lezen

De 9 beste redenen om te sporten in de winter
Of bekijk: handige & onmisbare fitnessartikelen voor thuis